Din cykel behöver service - det ökar livslängden på din cykel

Vi säljer inte bara cyklar och tillbehör vi är en auktoriserad cykelverkstad. All typ av arbeten utför vi, allt från att laga punktering (kan utföras även på barnvagnar och rullstolar),servar cykeln till att bygga om cyklar.

För att en cykel skall fungera problemfritt krävs det att den hålls ren och att service utförs med jämna intervaller. Minst en gång per år bör cykeln lämnas in för en noggrann service.

Service

En service på din cykel innebär att vi gör en översyn av din cykel. Några exempel på vad som ingår

  • Översyn
  • Kontroll lufttryck däck
  • kontroll hjul samt enkel ekerspänning
  • funktionskontroll bromsar /justering växlar
  • kontroll och uppsmörjning kedja
  • Efterspänning styre, vevlager m.m

Detta är en basservice som görs på alla modeller men det skiljer sig lite beroende på vad för typ av cykel du har. Har du en racer, MTB eller elcykel så skiljer sig servicen sig mellan cyklarna. Skulle något behöva repareras eller bytas ut så tillkommer kostnader för materialet. Fråga oss gärna so berättar mer vad som gäller din cykel.

Förutom service så utför vi andra reparationer såsom navservice, bygga hjul m.m

Gaffelservice

För dig som kör MTB bör du göra en gaffelservice på dina dämpare både framdämpare och bakdämpare (luftdämpade dämpare). Det finns olika typer av

dämparservice beroende på hur många timmar som du har kört med din MTB. Vår personal utbildar sig kontinuerligt på just service av dämpargaffel (typ Rockshox, Manitou och FOX) En del FOX bakdämpare behöver servas direkt av FOX vilket vi kan fixa med.

Certifierad Shimano Service Center

Vi är ett certifierat Shimano Service Center. Detta innebär att vi kontinuerligt utbildar oss inom Shimanos produkter, nyheter , vi använder oss av den senaste tekniken och jobbar med originaldelar från Shimano. Vill du läsa mer om Shimano Service Center kan du gå vidare på länken nedan.

Förutom att vi är ett Shimano Service Center så håller vi oss uppdaterade och utbildar oss kontinuerligt på olika elsystem som Bosch, Shimano Steps och Crescents E-going. Vi är en certifierad Crescent och Monark elcykelspecialist. Kontinuerlig utbildning sker även på Rockshox, Fox och SRAM komponenter. Kort och gott vi är en auktoriserad cykelverkstad med utbildad personal.

Leverans av ny cykel

När du köper en cykel hos oss (med leverans i butik) får du alltid en färdigmonterad cykel som är klar för färd. Vi hjälper till med montering av tillbehör. Inställningar på din cykel gör vi alltid så att du sitter rätt. Köper du en mountainbike eller en racercykel ingår det alltid en Bikefit inställning.

Välkommen till oss så hjälper vi dig gärna!

Product added to wishlist
Product added to compare.

COOKIES- Vi använder kakor. Godkänner ni att vi samlar information?