Grattis till din nya cykel!

Innan vi har levererat din cykel har vi kontrollerat den. Vi har justerat, monterat och testat cykeln. Cykeln packas i en kartong och för att få plats måste styret vridas samt pedaler monteras av.  När du får hem din nya cykel måste du då vrida styret rätt och spänna samt montera pedalerna. Har cykeln korg måste detta också göras. Nedan har vi gjort en liten monteringsanvisning för att göra det lättare för dig. Har du frågor kring detta är du välkommen att ringa oss så hjälper vi gärna till. 

OBS! det är ditt eget ansvar att dessa monteringarna görs noggrant och korrekt. 

För montering behöver du: 

Insexnycklar strl. 4-6 / Fast nyckel strl. 8 och 15 / Skruvmejsel / fett till pedalerna.  

OBS! Inga verktyg medföljer leveransen. 

1. Vrid styret rätt - finns 2st olika varianter

Styre för standard/city cykel

Vrid styret rakt genom att lossa insexskruven enligt bild. När du har fått dett rakt samt i rätt höjd spänner du enligt bild. Spänn hårt. Du kan kontrollera så att du har spänt tillräckligt genom att ställa dig framför cykeln, kläm framhjulet mellan dina ben samtidigt som du försöker vrida styret med lagom kraft som inte skadar hjulet.  

OBS! Om du skall höja styret måste du se till så att du inte höjer över maxgränsen. Maxgränsen är markerad med streck. 

Styre för sport/hybrid/MTB/Racer cykel

Bild nr. 1 för sport/hybrid/MTB/Racer

Bild nr. 2 Vrid styret rätt och spänn skruvarna. Använd en insexnyckel. På styret kan du läsa av hur hårt skruvarna skall spännas (bör ligga ellan 4-6Nm)

Nr. 3 Toppskruven skall justeras tills glapp i styrlager försvinner. Kontrollera så att styret går att vrida efter justering.

2. Montera pedalerna

Pedalerna är gängade åt olika håll. De flesta pedaler är märkta med L=Vänster och R=höger. Vänsterpedalen är gängad och skruvas därför moturs i vevarmen. Högerpedalen är "normal gängad". Innan pedalerna skall skruvas in bör du sätta en klick fett. Detta gör man för att inte pedalen skall rosta fast i vevpartiet. Skruva in pedalen för hand så långt det går därefter drar du åt med hjälp av en fast nyckel strl. 15 eller en pedalnyckel. 

3. Ställ in sadeln i rätt höjd

Ställ in så att din sadel är rak och är i rätt höjd. Med hjälp av en insexnyckel. OBS! Här finns också en maxhöjd på sadelstolpen. Finns markeringar på höjden. 

4. Montera korg

Montera fast korgens alla skruvar förhand först. Därefter drar du åt alla skruvar ordentligt med verktyg. Skruvar, muttrar, och brickor följer med. 

Då skall din cykel vara klar. Gör en sista kontroll och provcykla din nya cykel. OBS! Glöm inte att använda hjälm.

Har du frågor eller om något är oklart är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi gärna till! 

Montering av hjul med snabbfäste (quick release)

Vissa sportcyklar har snabbfästen för både fram och bakhjul. Allt för att det skall vara lättare att kunna transportera cykeln, lättare att få av hjulet om du får punktering osv. 

Om du behöver ta av eller montera på ett hjul med snabbfäste. 

1. Lyft cykeln för in hjulaxeln i spåren på ramen/framgaffeln. Se till så att cykeln står rakt och att hjulet kommer ordentligt ner i spåren. 

2. Spänn muttern på stickaxeln förhand. vik sedan in hävarmen med lätt kraft. Se till så att axeln är spänd ordentligt. 

3. Kontrollera så att hjulet ligger rätt. Du kan titta på  hjulets position mot ram och gaffel. Det är viktigt att hjulet rullar fritt och inte ligger mot skivbromsen/fälgbromsen. Om detta inte stämmer gör om processen igen tills det blir rätt. 

Product added to compare.

COOKIES- Vi använder kakor. Godkänner ni att vi samlar information?